Oltiin Tuhkis-porukan kanssa paimentamassa lampaita Iitin Kausalassa. Aivan mahtava päivä, naurettuakin tuli niin, että varmaan elämä piteni taas muutamalla vuodella.

Koiria meillä oli mukana Risto, Kanda ja Noona oli Thowran kanssa. Oli ihanaa nähdä koirien syttyvän hommalle ja todella mielenkiintoista oli nähdä koirien ensireaktiot aidassa. Kandan arvelinkin olevan ihan pätevä kaveri ja niin se olikin. Sillä on ihan synnynnäisesti taakse kiertäminen ja nimenomaan ulkokautta kierto. Toisella kierroksella vähän Kandankin kierrokset nousivat turhaan ja muutaman kerran kutitteli lampaiden persvilloja. ;)) Mutta hienosti poika teki hommia ja haki mulle karkulaiset takaisin. Kuuntelikin hienosti.

Risto oli todella kiinnostava. Ajattelin, että painattaa täysin aivottomana lampaiden perässä, mutta se olikin aika varovainen ens alkuun. Kyllähän sillä saalisvietti sykähti, kun lampaat lähtivät lipettiin, mutta niin vain aivot siltikin pysyivär perässä! Ristokin oppi nopeasti miten lampaat kootaan ja mikä on homman nimi. Eriylpeä ole siitä, että Ristolla korvat säilyivät päässä. Ensimmäisen paimennuskerran jälkeen Risto kulki pihalla kuin elvis. Häntä rennosti alhaalla, korvat luimussa ja pää pystyssä se käveli kaikkien koirien ohi kuin ei näkisikään niitä. "Mä olen niin kingi" se tuntui huokuvan ja oli selvästi tyytyväinen itseensä. <3 <3

Muita koirakkoja mukana oli Aikki Piin(Ripan veli) ja Rhoon kanssa, Hanna Hemmon(Ripan puoliveli) kanssa, Viekku emäntiensä kera sekä Cohkka ja Chorru Kaijan kanssa. Aivan huippuhauska päivä!!

Tässä muutama kuvamaistiainen reissusta. Kuvat Noona Kujala.