Pidän näköjään tähän blogiin myös jälkipäiväkirjaa, mutta mikäs siinä! :)

Tein siis tänään jäljet koirille tiputellen lohiöljyä ruiskusta. Oli nimittäin kasvismössöpäivä ja mietin aamupäivän kuumeisesti, että millä teen jäljen; jotta saavat jälleen jäljestää ruokansa.

Jälki vanheni tänään reilu 2h(Iitan päikkäreiden ajan) ja se olikin hyvä aika. Sää oli tuulinen, mutta kuiva - tuuli vähän pyöri. Tuulen suunta vasemmalta, mutta pyörimisen takia välillä myös etuviistosta.

Eppu: Jälki oli metsämaassa, jossa pikkusen tuntui pyörivän hajut. Eppu lähti sutjakkaasti, kävi muutamaan kertaan tsekkaamassa jäljen vierestä; mutta palasi nopeasti jäljelle ja hienosti löysi loppupalkan. Tosin mössöpurkkia ei saakaan piilotettua niin lahjakkaasti kuin siipiä.

Kanda: Jälki oli metsämaassa, varpuja, muutama kaatunut puunrunkokin oli ja yksi kulma. Kanda lähti tosi hienosti ja pysyi jäljellä hyvin. Kaatuneet puut meni ihan heittämällä ja loppukulman se oikaisi, kun tuuli toi loppupalkan hajut liian aikaisin nenään.

Risto: Jälki oli heinikossa, joten jäljestystyylikin oli hyvin pystynenäinen. Liekö sen takia Risto kävikin tsekkaamassa, josko sais seurata jäniksen(?) jälkeä. Kun ei saanut, niin kaarsi loivasti takaisin jäljelle ja sananmukaisesti kompastui loppupalkkaan.Kieli ulkona Ristolle näköjään pitää tehdä jälkiä vastedes vaan metsämaahan, koska se on tosi herkkä "häiriöille". Jos niitä nyt vielä voi häiriöiksi sanoa, kun koira ei varmaan ole varma mitä tässä pitäisi jäljestää.

Summasummarum: jälkiä voi varmasti jo pidentää, koska kaikki olivat jäljestämässä pidempiä jälkiä eivätkä ole moksiskaan jäljen ajon jälkeen. Ts. energiaa siis piisaisi enemmänkin. Tai sitten pidättäydyn vain näissä tämän pituisissa jäljissä kunnes ne alkavat sujua. Kaikki kyllä selvästi jäljestäisivät pitempäänkin - itse jäljestys näyttää olevan iso palkka, etenkin Ristolle ja Kandalle.